rasstandaard

                                      LICHAAM

Gespierd en compact. Lengte tussen schoudergewricht en staartaanzet is gelijk aan schouderhoogte. Lendenen kort en licht gebogen. Voorhand goedbehaard , benen recht en evenwijdig met iets schuingaand middenvoetsbeentje. Achterhand goed behaard, kniegewricht goed gebogen met een laaggeplaatst spronggewricht. Reuen tussen 35.5 en 40.5 cm en teven iets kleiner. Gewicht tussen 8 en 14 kg toegestaan, liefst tussen 9.5 en 11kg. Ouderdom: gemiddeld 14-15 jaar.

                                      GANGWERK

Vlot, goed uitgrijpend,krachtig stuwend. Voor- en achterbenen moeten één lijn volgen bij lopen of draven.

                                           KOP

Bescheiden met krachtige snuit. Schedel is noch rond noch plat. Grote en donkere ogen. V-vormige oren, hangend dicht tegen het hoofd gedragen, dichtbehaard en niet te groot. Neus is altijd zwart. Niet al te lange baard.

                                        STAART

Middellang, hoog aangezet en op de rug gedragen. Hij is flink behaard en een witte punt aan het uiteinde is kenmerkend voor het ras.

                                        VOETEN

Brede, platte en ronde voeten die vlak op de zool staan (uniek voor dit ras). Volbehaard tussen de tenen. De voeten gedragen zich dusdanig als snowboots. Achterpoten iets langer dan normaal, wat ideaal is voor het klimmen.

                                          VACHT

Dubbele vacht, met wollige ondervacht en langharige bovenvacht met structuur van mensenhaar. Bovenvacht is golvend en reikt niet tot aan de grond. Het haar bedekt het gezicht maar lange wimpers voorkomen dat het in de ogen valt, zodat Tibetanen een zeer goed gezichtsvermogen hebben. Ze ruiven niet.Alle kleuren en kleurcombinaties zijn mogelijk,echter wil je later met je hond showen of kweken dan is de chocolade-kleur (deze honden hebben ook een bruine neus) niet toegestaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Webnode